head_banner

Hvordan velge et tappeverktøy materiale og belegg?

Når vi tapper tråder, er det mange typer kraner du kan velge mellom.Hvordan kan vi velge dem?Som for eksempeltapping av herdet stål, tapping av støpejern, eller tapping av aluminium, hvordan skal vi gjøre?

1. Høyhastighetsstål: For tiden mye brukt som tapmateriale, slik som M2 (W6Mo5Cr4V2, 6542), M3, etc., vi kaller det HSS.

2. Kobolt høyhastighetsstål: For tiden mye brukt som kranmaterialer, for eksempel M35, M42, etc., kalt HSS-E.

3. Pulvermetallurgi høyhastighetsstål: brukes som et høyytelses tapemateriale, ytelsen er betydelig forbedret sammenlignet med de to ovennevnte, og navnemetodene til hver produsent er også forskjellige, med merkekoden HSS-E-PM .

4. Wolframkarbid: Velg vanligvis ultrafin karbidkvalitet, hovedsakelig brukt til produksjon av rett rilletapp som behandler korte sponmaterialer, for eksempel karbidkraner for grått støpejern, karbidkraner for herdet stål,karbidkran for aluminiumosv., vi kaller det karbidkraner.

Gjengekraner

mye avhengig av materialer, og valg av gode materialer kan ytterligere optimalisere de strukturelle parametrene til kranen, noe som gjør den egnet for effektive og mer krevende arbeidsforhold, samtidig som den har lengre levetid.

karbidtapp-1

Belegg av kran

1. Dampoksidasjon: Kranen plasseres i høytemperaturvanndamp for å danne et lag med oksidfilm på overflaten, som har god adsorpsjon på kjølevæsken og kan redusere friksjonen, samtidig som den hindrer adhesjon mellom kranen og materialet som kuttes.Den er egnet for bearbeiding av mykt stål.

2. Nitreringsbehandling: Overflaten på kranen nitreres for å danne et overflateherdende lag, egnet for bearbeiding av materialer som støpejern og støpt aluminium som har høy slitestyrke mot skjæreverktøy.

3. TiN: Gyldengult belegg, med god belegghardhet og smøreevne, og god belegghefteevne, egnet for bearbeiding av de fleste materialer.

4. TiCN: Blågrått belegg, med en hardhet på ca. 3000HV og en varmebestandighet på opptil 400 °C.

5. TiN+TiCN: Dypgul belegg med utmerket belegghardhet og smøreevne, egnet for bearbeiding av de aller fleste materialer.

6. TiAlN: Blågrått belegg, hardhet 3300HV, varmebestandighet opp til 900 °C, egnet for høyhastighets maskinering.

7. CrN: Sølvgrå belegg med utmerket smøreevne, hovedsakelig brukt til bearbeiding av ikke-jernholdige metaller.

karbidtapp-2

 


Innleggstid: 13. oktober 2023