head_banner

Hvorfor er boret ditt alltid ustabilt?

Det er faktisk vanskelig å definere kvaliteten på hullbehandlingen

Hvis hullet har strenge krav til toleranse eller overflatefinish, fullfører sekundær prosessering som boring eller rømme vanligvis hullet til den endelige maskineringsstørrelsen.I disse tilfellene kan hovedverdien til en borkrone være å bore så mange hull som mulig så raskt, og det brukere kan se er om posisjoneringen er nøyaktig.

https://www.optcuttingtools.com/a-drill-bit-used-for-machining-special-shaped-holes-product/

Men dette er ikke alltid tilfelle.I noen applikasjoner kan det å bruke mer tid og krefter hjelpe borkronen til å oppfylle kvalitetsstandarder i én operasjon.Alternativt kan det fastslås at kvaliteten på boringen påvirker dens evne til å akseptere sekundærbehandling av høy kvalitet.Hvis du for eksempel borer med for høy hastighet, kan varme få materialet til å jobbe hardt, noe som kan forkorte kranens levetid betydelig og til og med gjøre materialet for hardt til å tappes.

Hvis enbor i hardmetall2 eller 200 hull, det kan være annerledes;Hvis det er 200 hull, kan kvalitetsfokuset hovedsakelig være på hastigheten (effektiviteten) for å fullføre arbeidet;Hvis denne jobben bare krever 2 hull, kan bruke mer tid og krefter under boreprosessen, eller å bruke spesialdesignede verktøy for å bore og rømme hull i én operasjon, produsere hull som oppfyller kvalitetsspesifikasjonene uten ekstra prosesser.

https://www.optcuttingtools.com/flutes-carbide-twist-drill-bits-cnc-machine-tools-turning-drill-for-steel-product/

Kanskje det er tre spørsmål som dukker opp her

1.Om toleransen til hullet er oppfylt.

2. Om den oppfyller kravene til hullbehandling.

3. Om konsentrisiteten er god.

Karbidbor brukes faktisk på mange felt, men mange teknologier blir også ignorert.Utformingen av spiralvinkler er også veldig spesiell, for eksempel lav spiralvinkel eller rette sporbor, som er svært egnet for korte sponmaterialer som støpejern og duktilt jern.For eksempel er en spiralvinkel på 20-30 ° gunstig for universell boring i forskjellige harde materialer, da denne vinkelen hjelper til med å fjerne spon.

Imidlertid har aluminium og kobber en tendens til å ha høye skruevinkler, som gir en prediktiv effekt og hjelper til med fjerning av spon.Å velge borkroner med riktige egenskaper for spesifikke materialer og bruksområder vil forlenge verktøyets levetid og oppnå god jevnhet.

Det er også betydelige forskjeller i belegg.Vanligvis vil for eksempel noen borekroner bruke et komposittbelegg som kan fungere fullt ut, inkludert titan og krom samt et titansilisiumlag.

Silisium gir belegget høy smøreevne, slik at spon kan skli av og unngå dannelse av sponoppbygging.Å unngå sponoppbygging er nøkkelen til å opprettholde god skjæreevne til verktøyet og unngå å etterlate spor på hullveggen.

Noen nye belegg kombineres med høyere hastigheter for å fjerne materialer, noe som resulterer i porer med god glatthet.Disse beleggene må være i stand til å motstå varmen som genereres av høyhastighetsbevegelse.

https://www.optcuttingtools.com/flutes-carbide-twist-drill-bits-cnc-machine-tools-turning-drill-for-steel-product/

1. Detaljer om kontroll avbor
Valget av passende stenger og kvaliteten på hull har allerede startet fra prosessdesignet.Hvis utløpet er for stort, vil det ofre nøyaktigheten, jevnheten og konsentrisiteten til hullet.Riktig kjernetykkelse på borspissen er avgjørende for å opprettholde stabiliteten når borkronen er i inngrep med det bearbeidede materialet, for å forhindre at borkronen blir for stor og forskjøvet, noe som kan føre til at hullet blir for stort eller påvirker dets retthet.

Når kvalitetskrav inkluderer forbedring av toleranse og overflatefinish, kan det være nyttig å bytte fra enkelt ligament til dobbelt ligament på bor.

Disse kantene stabiliserer borkronen ved å gi fire kontaktpunkter i hullet og gir en poleringseffekt som gir en meget god finish.De doble leddbåndene kan også tjene som en guide for å holde borekronen i bevegelse fremover i en rett linje, spesielt i dype hull.Det kan forhindre at borkronen blir større og rister, og gir dermed et relativt sirkulært hull.

Selv om et dobbeltbåndsbor gir en god overflate i korte sponmaterialer, anbefales det å bruke et enkeltbåndsbor når materialet produserer spon i vekst.For lange sponmaterialer som aluminium eller rustfritt stål er enkeltbåndsbor det foretrukne valget.Bruk av en dobbel ligament borkrone i rustfritt stål kan føre til at spon kommer inn i kontaktpunktet mellom borekronen og materialet.

Kontroll av utløp er et annet viktig aspekt ved hullkvalitet.Å hoppe for mye kan føre til at den behandlede åpningen blir større, og etter hvert som borehastigheten øker og roterer, vil det føre til at boret borer større og større hull.

Lange bor kan føre til dårlig stivhet og vibrasjoner.Disse vibrasjonene, spesielt de som er vanskelige å se med en liten borkrone, kan føre til at borkronen brekker og etterlater et ødelagt blad på den indre hulloverflaten.
2. Kontroll av skjærevæske

Riktig kjølevæskehåndtering, inkludert opprettholdelse av optimal kjølevæskekonsentrasjon, filtrering og trykk, er avgjørende i boreapplikasjoner.

En passende kjølevæskekonsentrasjon øker smøreevnen samtidig som den tar bort varmen fra skjærekanten på borkronen.Filtrering kan fjerne metallforurensninger og andre stoffer, og derved forbedre boreytelsen og forhindre problemer som blokkering av kjølevæskehull i bor med liten diameter.

Å hindre at spon kommer inn i veggen mellom borkronen og det bearbeidede materialet er avgjørende for kvaliteten på hullet.Formen og fargen på disse brikkene kan hjelpe operatøren å vite om kvaliteten på hullene som bores av borkronen er god eller dårlig.

https://www.optcuttingtools.com/custom-extra-long-carbide-inner-coolant-twist-drill-bits-large-size-diameter-product/ools.com/custom-extra-long-carbide-inner- kjølevæske-sno-bor-bits-stor-størrelse-diameter-produkt/

Det er viktig at sponfjerningssporet til borkronen gir vakre koniske spon.To til tre krøllede eller flettede spon kan havne i sponrennen og gni og skrape begge sider av hullet.Denne friksjonen kan forårsake overflateruhet.

Baksiden av brikken skal være sølv og skinnende.I motsetning til den blå fargen du ser under fresing (fordi det betyr at varme kommer inn i sponene, representerer blått at hullbearbeidingen din genererer en stor mengde varme på skjærekanten. Denne varmen vil føre til at bladet slites raskere.


Innleggstid: Jul-07-2023